DelphiFAQ Home Search:

Dating scammer Vanessa (Bill Anderson) in Nigeria

 

comments128 comments. Current rating: 5 stars (13 votes). Leave comments and/ or rate it.

Email: vanessa_diallo005@Yahoo.com

Look, she requests the money to be sent to Bill Anderson in Nigeria. Not to a 'Vanessa'.


Content-type: text/html

Comments:

You are on page 8 of 9, other pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
2009-08-10, 11:11:39
anonymous  
Who is she


Keywords:
2009-08-10, 14:04:52
Fred from Germany  
2009-08-13, 15:46:03
Steve  
Beatrice Acquah
or Faustina Acquah
email: beatrice_acquah@yahoo.com
Ghana student 26 years need money for room rent. First she said is living in Kumasi, then she is a student as University of Cape Coast. I made a call there and they would not give me any detail without index number, but the girl said she had lost her student ID. She gave me the number(mobile fone) of headmaster and a name Mr. Oscer - fals. I found out the headmaster was somebody else. End of the story.


Keywords:
2009-09-03, 18:36:42
anonymous from United States  
Julie Smith from Nigeria is doing the same crap. She tries to sweet talk you, call you baby, tell you how she wants a guy she can trust and marry. Yada Yada Yada and then asks for money for make up that costs $170 and she can't cash her paycheck because of how poor the country is.


Keywords:
2009-11-25, 12:29:47
anonymous from Vietnam  
rating
--- Ngày Thứ 2, 23/11/09, vivian_godwin2009@hotmail.com <vivian_godwin2009@hotmail.com> đã viết:

Từ: vivian_godwin2009@hotmail.com <vivian_godwin2009@hotmail.com>
Chủ đề: Xin chào thân mến,
Ngày: Thứ Hai, 23 tháng 11, 2009, 11:47

Xin chào thân mến,
Tên tôi là Vivian, một phụ nữ. Tôi là một tốt đẹp yêu thương và tìm kiếm trẻ lady. Tôi đã xem qua trang hồ sơ của bạn và tôi chọn quan tâm đến bạn. Chúng tôi có thể được bạn bè? Liên hệ trực tiếp với tôi trở lại địa chỉ email cá nhân của tôi (vivian_godwin2009@hotmail.com) để tôi có thể gửi cho bạn hình ảnh của tôi như là tôi cũng giới thiệu bản thân mình cho đúng với bạn, ít nhất là cho chúng tôi biết nhau nhiều hơn.

Tôi hy vọng sẽ được đáp ứng nhanh của bạn, sau đó cho đến khi
Do chăm sóc bản thân và có một ngày tốt đẹp
Yours Vivian.

--------------------------------

Hello Dear,
My name is Vivian, a female. I am a nice loving and good looking young lady. I came across your profile page and I picked interest in you. Can we be friends? Contact me back direct with this my private email address (vivian_godwin2009@hotmail.com) so that i can send you my photos as i also introduce myself properly to you, at least for us to know each other more better.

I will be expecting your quick response, until then
Do take care of yourself and have a nice day
Yours Viv.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

NICE MEETIING BẠN
Thứ Ba, 24 tháng 11, 2009 10:05
Từ: 'Vivian Godwin' <vivian_godwin2009@hotmail.com>
Thư có tập tin đính kèm
2 tập tin (29KB) | Tải tất cả

Xin chào thân mến,
Làm thế nào là ngày của bạn? tôi hy vọng nó là rất tốt.
Tôi rất hài lòng trong trả lời của bạn vào email của tôi. Trong khi đó như tôi đã nói với bạn, tôi tên là Hoa hậu Vivian Godwin, tôi 24 tuổi tuổi, từ Rwanda ở Đông Phi. Tôi 5.10ft/178cm cao, công bằng trong da, không bao giờ kết hôn trước, nhưng hiện tôi đang cư trú tại trại tị nạn ở đây ở Dakar Senegal (ở Tây Phi) như là kết quả của cuộc nội chiến đã chiến đấu tại quốc gia của tôi Rwanda. Tôi là con gái của Tiến sĩ cuối Alphonsô Godwin. Cha tôi cuối Tiến sĩ A. Godwin là giám đốc điều hành giám đốc quản lý của GoddyAlphs & Associates (TNHH), và ông cũng là cố vấn cá nhân cho các cựu lãnh đạo của các quốc gia trong nước tôi Rwanda trước khi phiến quân tấn công căn nhà của chúng tôi một buổi sáng sớm và giết anh ta cùng với mẹ tôi và chị chỉ yêu trẻ của tôi tất cả trong máu lạnh. Nó chỉ là tôi mà là sống bây giờ cho một thực tế là, tôi đã được ở trường trong vụ việc, sau đó tôi đã phải chạy cho cuộc sống thân yêu của tôi và với sự giúp đỡ của i chéo màu đỏ xã hội quản lý để làm cho tôi cách nào để đất nước này, nơi Senegal i đang sống bây giờ tại trại tị nạn như là một người tị nạn, và máy tính này tôi sử dụng trong giao tiếp với bạn là thuộc về Cha Mục sư rằng sẽ chăm sóc của các nhà thờ được trồng ở đây trong các trại của Liên hiệp quốc.

Xin vui lòng tôi sẽ như bạn cho tôi biết thêm về chính mình như một người, những gì bạn đang làm hiện nay thích và không thích của bạn, và chỉ cần mọi thứ khác mà bạn muốn cho tôi biết về bản thân, tôi sẽ rất vui mừng khi nghe thấy và biết bạn tốt hơn . Tôi bằng nhau sẽ cho bạn biết thêm về bản thân mình trong thư tiếp theo của tôi. dưới đây là hình ảnh của tôi, tôi chỉ hy vọng bạn sẽ thích chúng ngay cả khi tôi không tất cả những photogenic.

Chăm sóc bản thân và Thiên Chúa chúc lành cho
Hy vọng được nghe từ bạn sớm nhất
Trân trọng kính chào
Vivian.

---------------------------------------

Hello Dear,
How is your day? i hope it is great.
I am very happy in your reply to my email. Meanwhile like i told you, my name is Miss Vivian Godwin, I'm 24 years old of age, from Rwanda in Eastern Africa. I am 5.10ft/178cm tall, fair in complexion, never married before, but presently i am residing in the refugee camp here in Dakar Senegal (in Western Africa) as a result of the civil war that was fought in my country Rwanda. I am the daughter of late Dr. Alphonsus Godwin. My father late Dr. A. Godwin was the managing director CEO of GoddyAlphs & Associates (Ltd), and he was also the personal adviser to the former head of states in my country Rwanda before the rebels attacked our house one early morning and killed him alongside with my mother and my only beloved younger sister all in cold blood. It is only me that is alive now for the fact that i was in school during the incident, after which i had to ran for my dear life and with the help of the red cross society i managed to make my way to this country Senegal where i am living now in the refugee camp as a refugee, and this computer i use in communicating with you is belonging to the Reverend Father that takes care of the church planted here in the camp by the United Nations.

Please I will like you to tell me more about yourself as a person, what you are doing presently, your likes and dislikes, and just every other things you wish to tell me about yourself, i will be very glad to hear and know you better. I will equally tell you more about myself in my next mail. below are my photos, i just hoped you will like them even though i am not all that photogenic.

Take care of yourself and God bless you
Hoping to hear from you soonest
Sincerely yours
Vivia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VỚI TẤT CẢ TRUST PLEASE HELP ME OUT
Thứ Tư, 25 tháng 11, 2009 12:41
Từ: 'Vivian Godwin' <vivian_godwin2009@hotmail.com>
Gửi: thanhbangnga@yahoo.com.vn
Thư có tập tin đính kèm
1 tập tin (17KB)

Xin chào thân mến của tôi,
Làm thế nào là ngày của bạn? Tôi tin là tốt.
Mỏ ở đây rất nóng và như bạn biết tôi đang sống trong các trại tị nạn ở đây ở Dakar Senegal. Trong trại chúng tôi chỉ được phép đi ra ngoài một thời gian ngắn vào thứ Hai và thứ Sáu của tuần, Nó giống như một ở trong nhà tù, nhưng tôi hy vọng bởi i ân sủng của Chúa sẽ đến sớm ra từ đây. Tôi không có bất kỳ người thân bây giờ người mà tôi có thể đến như tất cả người thân của tôi bỏ trốn vào giữa cuộc chiến.
Những người duy nhất tôi có bây giờ là Đức Cha cha Mathew Jude Bộ trưởng Bộ Mục sư phụ trách nhà thờ được xây dựng bởi Liên Hiệp Quốc ở đây trong trại là người, ông đã được rất tốt đẹp với tôi kể từ khi tôi đến đây, nhưng tôi không sống chung với ông thay i sống trong các khu trại nữ, vì có hai quý một cho người đàn ông khác cho phụ nữ.
Văn phòng số điện thoại của cha là Đức Cha (00221-777-938-846), bạn có thể cũng đạt đến văn phòng tôi qua đường dây của mình, nếu bạn gọi hãy nói với ông rằng bạn muốn nói chuyện với tôi như vậy là ông sẽ gửi cho tôi tại các nữ khu, i am cũng như sử dụng máy tính ở văn phòng Mục sư để giao tiếp với bạn.
Là một người tị nạn ở đây tôi không có bất kỳ quyền hoặc đặc quyền cho bất cứ điều gì có thể là tiền hoặc bất cứ điều gì bởi vì nó là trái pháp luật của nước này. Tôi muốn trở lại các nghiên cứu của tôi, vì tôi chỉ học năm đầu tiên của tôi tại trường đại học như là một sinh viên y tế trước khi các sự cố bi thảm dẫn đến cái chết của cha mẹ tôi đã diễn ra.

Xin hãy lắng nghe điều này, tôi có giấy chứng nhận của cha tôi cuối của tài khoản và được chứng nhận cái chết ở đây với tôi mà tôi sẽ gửi cho bạn sau này. Khi ông còn sống, ông gửi một số tiền tại một trong những ngân hàng hàng đầu tại châu Âu mà ông đã sử dụng tên của tôi là tiếp thân vào tài khoản, số tiền trong câu hỏi là $ 4.7m. (Bốn Triệu bảy trăm ngàn đô la Mỹ). Vì vậy, tôi sẽ giống như bạn để giúp tôi chuyển khoản tiền này vào tài khoản của bạn và từ đó bạn có thể gửi một số tiền cho tôi để có được văn bản của tôi đi du lịch và vé máy bay đi qua để đáp ứng với bạn.
Tôi được giữ bí mật này để người dân ở các trại ở đây với tôi, là người duy nhất mà biết về nó là cha Mục sư.
Vì vậy, trong ánh sáng của tôi ở trên sẽ giống như bạn để giữ nó cho bản thân và không báo cho nó để bất cứ ai cho i am sợ mất cuộc sống của tôi và tiền nếu người dân được biết về nó. Hãy nhớ tôi sáng tạo cho bạn tất cả các thông tin này do-cho tôi niềm tin bị lật đổ vào bạn, tôi muốn trung thực, cần cù và loại hiểu biết của người dân. Ngôn ngữ yêu thích của tôi là tiếng Anh. Trong khi đó tôi sẽ giống như bạn gọi tôi như tôi đã nói ít nhất là cho chúng tôi nghe thấy tiếng nói khác nhau và như tôi vẫn còn có rất nhiều để cho bạn biết.

Có một ngày tốt đẹp và suy nghĩ về tôi.
Đang chờ để nghe từ bạn sớm nhất.
Yours Forever Trong Tâm,
Vivian.

------------------------------------------

Hello My Dear,
How is your day? I believe is fine.
Mine here is very hot and like you know i am living in the refugee camp here in Dakar Senegal. In this camp we are only allowed to go out briefly on Mondays and Fridays of the weeks, It's just like one staying in the prison but i hope by God's grace i will come out from here soon. I don't have any relatives now whom i can go to as all my relatives ran away in the middle of the war.
The only person i have now is Rev. father Mathew Jude who is the Reverend Minister in charge of the church built by the United Nations here in the camp, he has been very nice to me since i came here, but i am not living with him rather i live in the females quarters because the camp has two quarters one for men the other for women.
The Rev. father's office phone number is (00221-777-938-846), you can as well reach me through his office line, if you call please tell him that you want to speak with me so that he will send for me at the female quarters, i am as well using the computer in the Reverend office to communicate with you.
As a refugee here i don't have any right or privileged to anything be it money or whatever because it is against the law of this country. I want to go back to my studies because i only attended my first year in the university as a medical student before the tragic incident that lead to the death of my parents took place.

Please listen to this, i have my late father's certificate of account and the death certificate here with me which i will send to you later. When he was alive he deposited some amount of money in one of the leading banks in Europe which he used my name as the next of kin to the account, the amount in question is $4.7M. (Four Million Seven Hundred Thousand Dollars). So i will like you to help me transfer this money to your account and from it you can send some money for me to get my traveling documents and air ticket to come over to meet with you.
I kept this secret to people in the camp here with me, the only person that knows about it is the Reverend father.
So in the light of above i will like you to keep it to yourself and don't tell it to anyone for i am afraid of loosing my life and the money if people gets to know about it. Remember i am giving you all this information due-to the trust i deposed on you, I like honest, hardworking and understanding kind of people. My favourite language is English. Meanwhile i will like you to call me like i said at least for us to hear each other voices and as i still have a lot to tell you.

Have a nice day and think about me.
Awaiting to hear from you soonest.
Yours Forever In Mind,
Vivian.Keywords:
2009-12-21, 02:14:24
anonymous  
please be awhere of charles wilson, hudson, or chapmen, or christiano whatever name he uses claims to be from portugal. working in brazil or ivory coast. he a scammer, and on dating sites
2010-01-18, 01:11:14
anonymous  
After reading the previous stories, I'm pretty sure I was contacted by a scammer as well. William Anderson, claiming to be from Germanton, NC, a builder of log cabins, and in Nigeria with his 6 yr old daughter on construction business. He requested to get on yahoo IM and we chatted for a while. Seemed to be very nice, but for a supposed college graduate, the grammar was atrocious. He never answered my questions about what college he attended or what he studied, but wanted my phone number so we could text. I did not give it out. After a little research via internet, it appears there is no William Anderson in Germanton, but I came upon Bill Anderson in this website, who also built log cabins. Too much coincidence. Closed the yahoo account and closed the connection on match.com. wmso_01 is the user id he used on match.com.


Keywords:
2010-01-25, 17:10:18
anonymous from United States  
Well I was't scammed by him, but have run into wm anderson on match.com. different id but the same person. Very nice. Didn't answer some of my questions either. Thought it odd that he could be in love so fast. I too couldn't find him in Germantown, NC, but did find some other interesting info on another website. It is sad that people live like that.
2010-03-28, 19:58:35
anonymous from United States  
FAKE! She's been posted before. email is oti_evaa@yahoo.com gorby the Eunice Obiri Or Isha


Keywords:
2011-10-02, 07:51:35
anonymous  
Sarah Smith is at it again, from whatstyourprice.com. She or he, you never know, is learning fast.

Same old story about a mission trip in Nigeria, this time the person is using a lot of bible scripture, and making their lifestory more believable.

Fact that this Sarah never wanted to meet as she is rushing to catch a flight from NY to Nigeria, while she says she lives in Washington, DC.

I accused her of being a scam, and the person bit my head off. The way the conversation went in email, you would think this person is a pyscho-bitch, and no man would want a women like, real or imaginary.Keywords:
2011-10-02, 15:36:18
anonymous  
Listen up guys... this is an interesting read outlines Nigeria's hotbed activity and a typical scammer interview. Take heed !

Online scams create 'Yahoo! millionaires'

In Lagos, where scamming is an art, the quickest path to wealth for the cyber-generation runs through a computer screen.

(FORTUNE Magazine) - Akin is, like many things in cyberspace, an alias. In real life he's 18. He wears Adidas sneakers, a Rolex Submariner watch, and a kilo of gold around his neck. Akin, who lives in Lagos, is one of a new generation of entrepreneurs that has emerged in this city of 15 million, Nigeria's largest. His mother makes $30 a month as a cleaner, his father about the same hustling at bus stations. But Akin has made it big working long days at Internet cafes and is now the main provider for his family and legions of relatives.

Call him a 'Yahoo! millionaire.'

Akin buys things online - laptops, BlackBerries, cameras, flat-screen TVs - using stolen credit cards and aliases. He has the loot shipped via FedEx or DHL to safe houses in Europe, where it is received by friends, then shipped on to Lagos to be sold on the black market. (He figures Americans are too smart to sell a camera on eBay to a buyer with an address in Nigeria.)

Akin's main office is an Internet cafe in the Ikeja section of Lagos. He spends up to ten hours a day there, seven days a week, huddled over one of 50 computers, working his scams.

And he's not alone: The cafe is crowded most of the time with other teenagers, like Akin, working for a 'chairman' who buys the computer time and hires them to extract e-mail addresses and credit card information from the thin air of cyberspace. Akin's chairman, who is computer illiterate, gets a 60 percent cut and reserves another 20 percent to pay off law enforcement officials who come around or teachers who complain when the boys cut school. That still puts plenty of cash in Akin's pocket.

A sign at the door of the cafe reads, WE DO NOT TOLERATE SCAMS IN THIS PLACE. DO NOT USE E-MAIL EXTRACTORS OR SEND MULTIPLE MAILS OR HACK CREDIT CARDS. YOU WILL BE HANDED OVER TO THE POLICE. NO 419 ACTIVITY IN THIS CAFE. The sign is a joke; 419 activity, which refers to the section of the Nigerian law dealing with obtaining things by trickery, is a national pastime. There are no coherent laws relating to internet scams, the police are mostly computer illiterate, and penalties for financial crimes are rarely enforced

'What do you want me to do?' Akin asks in pidgin English, explaining why he turned to a life of Internet crime. 'It is my God-given talent. Our politicians, they do their own; me, I'm doing my own. I feed my family - my sister, my mother, my popsie. Man must survive.'

The scams perpetrated by Akin and his comrades are many and varied: Moneygram interceptions, Western Union hijackings, check laundering, identity theft, and outright begging, with tall tales of dying relatives and large sums of money in search of safe haven. One popular online fraud often practiced by women (or boys pretending to be women) involves separating lonely men from their money.

Attempts to speak to government officials about Internet crime were futile. They all claimed ignorance of such scams; some laughed it off as Western propaganda.
Some officials, who asked not be identified, said young people are drawn to Internet crime as a way of getting back at a society that has no plans for them. Others see it as a form of reparation for the sins of the West.

Or as Akin puts it, 'White people are too gullible. They are rich, and whatever I gyp them out of is small change to them.'
2012-08-02, 19:36:40
anonymous1970 from Canada  
i have new updates about faustina sam / aka vanessa /aka amanda smith as she claims now to be teresa joy and her new email address is julioteresa4real@yahoo.com as a eesult of the info that i have recieved and she or he claims to live in st pertersburg florida and i got here or him to play my game and to get their florida address and she gaved it to me after i gaved her a couple of nice words and she gaved me the address in florida and here it is 9500 bay pines blvd st petersburg florida 33708 but i did not believe in the address so i googled the address and the address leaded to a government building so i went back on yahoo messeger and i ask her if was living in a government building and guess what she or he said 'YES' and i think that girl teresa joy need to get her head checked out
2012-08-04, 05:32:58
anonymous from United States  
Sweet lv! Austine brown...


Keywords:
2012-08-19, 16:25:21
LEVI  
Glad to have found this site. after three emails and a few instant messages she asked for money. She calles herself is she a know scammer, probably don't need to ask

NAME@@ Olivia Ampedu
Country@@ Ghana West africa
Zip code@@ 00233
city@@ Mpraeso kwahu
Bank@@ western union money transfer
2013-05-23, 22:06:24
anonymous from Australia  
WILLIAM ANDERSON MUST BE GETTING DESPERATE OR SOMEONE IS OUT TO GET HIM. HE HAS NOW CHANGED HIS PHOTO TO ONE OF A SMALL TIME ACTOR IN AUSTRALIA..... 'ROZYCKI'......I CAN'T RECALL THE CHRISTIAN NAME HE USED, BUT STILL THE SAME CREEP, DRESSED IN A TUXEDO, LOOKING LIKE AN OVERWEIGHT PIECE OF GARBAGE THAT HE IS....HE CLAIMS TO BE AN ENGINEER....DON'T THEY ALL...AND IS NOW WORKING ON SOME DRILLING RIG ON THE BORDER OF SCOTLAND. HE CONTACTED ME, SAYING HE HAD READ MY PROFILE ON A CERTAIN DATING SITE, WHICH I HAVE NEVER HEARD OF...LOVES YOU BY THE TIME YOU GET A SECOND E-MAIL..THESE IDIOTS WHO SPEND ALL THEIR TIME IN INTERNET CAFES TRYING TO SCAM AS MUCH AS THEY CAN, THINK THAT ALL WOMEN ARE RICH & DESPERATE.
HE WOULD HAVE BEEN BETTER STICKING TO HIS OLD PHOTO AS THIS ONE WOULDN'T RATE A SECOND GLANCE FROM ANYONE....BUT THEY THINK THEY CAN TALK THEIR WAY AROUND ANYONE..IF THEY LAY IT ON THICK SOMEONE WILL FINALLY GIVE IN......TAKE NOTICE YOU COULD BE THE NEXT ONE HE TRIES TO CONTACT....


Keywords:
You are on page 8 of 9, other pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

 

 

Are you being scammed and this is your first visit here?
Read the welcome page/ primer for newbies.
Thanks to Eddie for writing it up.

Please also read Miss Marple's article about recognizing male dating scammers.

NEW: Optional: Register   Login
Email address (not necessary):

Rate as
Hide my email when showing my comment.
Please notify me once a day about new comments on this topic.
Please provide a valid email address if you select this option, or post under a registered account.
 

Show city and country
Show country only
Hide my location
You can mark text as 'quoted' by putting [quote] .. [/quote] around it.
Please type in the code:

Please do not post inappropriate pictures. Inappropriate pictures include pictures of minors and nudity.
The owner of this web site reserves the right to delete such material.

photo Add a picture:
Picture Search

You have received photos and wonder if these photos has been posted here before? Because you suspect this could be a dating scammer, but you do not want to post this picture? Try the Picture Search